Jedlá soda a rakovina
Dorazil ke mně „putovní“ článek z internetu Konec hrozby rakoviny. Lékem na rakovinu je v tomto případě jedlá soda=soda bikarbona, užívaná v poměrně velkém množství 3 x denně spolu s melasou. Jeden můj kamarád se mě zeptal, co si o tom myslím.
Pokusím se shrnout svoji odpověď na otázku, jestli jedlá soda vyléčí rakovinu. Odpověď je jednoduchá i složitá zároveň.
Nemoci obecně můžou vzniknout pouze tam, kde je nerovnováha. Je jedno, jestli se to jmenuje jin-jang, nebo kyselin-zásad, od zdi ke zdi..
Žijeme v době a místě, kde je obvyklá převaha kyselin-stres, závist, kouření, alkohol, vztek, sladké jídlo, nedostatek zeleniny, nadbytek masa, kokakola, ozařování, mamograf atd..Kyseliny neutralizují zásadité látky. Takže na vyrovnání kyselin v organismu pomůže – nekouřit, nejíst( v závorce by mělo být všechno kyselinotvorné ve velkém množství), po sportovním výkonu relaxovat(vyplavuje se kyselina mléčná), dýchat zdravý vzduch, chovat se přiměřeně ročnímu období, svému věku a kondici, kyselinotvorné maso doplnit zásadotvornou zeleninou. I tzv.“dělená strava“ má svůj velký význam.
Nechovat se kysele-viz poslanci v parlamentu, žerou maso, chlastají, kouří, vztekají se, honí si svoje ego, každý chce uchvátit víc, kam vítr, tam plášť, co se mi hodí, tak to udělám. Však víte, jak to chodí. Zásadití neboli zásadoví jedinci jsou pevní(nevyžrala je zevnitř kyselina), nemění ledabyle názory, je na ně spolehnutí…Tady si můžete dosadit, co vás o zásadovém chování napadne. S kým byste začali podnikat? S kým byste jeli na dovolenou, komu byste důvěřovali? Platí „řekni mi, co jíš, a já ti řeknu, kdo jsi“.
Takže cesta ke zdraví je opravdu přes odkyselení. Ale to je cesta, ne setrvalý stav. Kdysi jsem tak i pojmenovala jeden článek, který najdete na stránkách jako Cesta ke zdraví=odkyselení zásaditou směsí.
Organismus, aby byl v rovnováze, tak potřebuje celou směs zásaditých minerálů, vápník, hořčík, sodík, draslík a železo. Když dodáme moc vápníku, bude chybět hořčík a dostaneme křeče. Když dodáme jen sodík, vylítne nám tlak …
Navíc tyto minerály musíme přijímat v pro nás přijatelné formě, přebytky neumíme vyloučit, pak se usazují( vápník v cévách, ostruha, kostní výrůstky…) Čím starší organismus, tím horší vylučování, nad 40 let, už to není, jako to bývalo zamlada. V naší stravě už skoro žádné minerály nejsou. Podívejte se na tabulku Ztráty minerálů z potravin.
Takže opravdu je potřeba důsledně odkyselovat, přemýšlet, jak se chovám a s kým se stýkám, jak žiju, co jím.
Jedlá soda je podle mě moc jednostranná a agresivní záležitost. Při dlouhodobém používání z ní mám ten pocit, že jen hasí požár, preventivně se nic neděje, organismus se nedostane do stavu rovnováhy, protože mu budou chybět ty další prvky. Jedlá soda se používá při pálení žáhy, způsobené překyselením žaludku. Ovšem někdy pálí žáha, když je málo žaludečních kyselin a dochází ke špatnému trávení potravy. Takže v dobré víře se může někdo poškodit. Navíc ty výzkumy, které probíhaly, tak vyžadovaly naprosté vyloučení sladkého ze stravy, což v článku není zmíněno.
Jedlá soda tedy ano, ale jen na pár dní, než si obstaráte zásaditou směs, zásadité čaje, upravíte stravu, (dělenou nebo makrobiotiku nebo aspoň doplníte podle svého to, co chybí).
Velmi důležité pro zdraví je posílit ledviny, které jsou podle čínské medicíny„kořen života“ a správce minerálního hospodářství.
Zásaditou směs MINERALY a odkyselující čaj Bylinářské koště najdete v e-shopu Zentrichova apatyka. Další informace o onemocněních vzniklých překyselením organismu a o odkyselení organismu najdete také v Radách Bylináře Karla.